Åke Samuelsson
Under 12 år (1988 – 1999) har Åke Samuelsson berättat om Munken & Kulan i stora tältet på Hönökonferensen, och där har samlats 1000 – 1500 barn och vuxna. Det har med åren blivit 70 olika berättelser. Berättelserna om Munken & Kulan har fått ett bejublat mottagande, bl a för att de är tankeväckande och vansinnigt roliga på samma gång. Dessutom står Åke för en berättarkonst som är något utöver det vanliga. Bibelundervisning har aldrig varit roligare! Så här beskriver Åke sig själv i några korta meningar:
* Gift med Lotta * Far till fem barn – som gett mig mycket idéer och inspiration * Älskar att lyssna till personliga berättelser och livsöden * Arbetat med barn- och ungdomsarbete i 25 år * Pastor i Svenska Alliansmissionen * Det bästa jag vet är kaffe och wienerbröd.
Contact
-
Email
samuelsson.ake@gmail.com
Alexandra Pilakouris
Alexandra började sin musikaliska bana i musikskolan genom att spela piano och sjunga i körer. Så småningom ersatte orgeln pianot som huvudinstrument och Kantors-examen avlades vid Ersta Sköndal Högskola, med Sigvard Selinus i orgel och Martin Lindström i piano. Därefter följde organiststudier vid Göteborgs Musik-högskola för lektor Mikael Wahlin och vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Ralph Gustafsson varpå hon sitt sista år vid KMH studerade i Nederländerna som utbytesstudent, vid Conservatorium van Amsterdam för Jacques van Oortmerssen.
Vidare har Alexandra småningom fortsatt vid Musik-högskolan i Piteå på Konsertorganistprogrammet för professor Hans-Ola Ericsson parallellt med tjänsten som biträdande domkyrkoorganist i Härnösands Domkyrko-församling. Suzuki-pedagog kan hon också kalla sig, det vill säga att man vid tidig ålder börjar undervisa barn på orgel. På hennes fritid försöker hon bedriva en så stor konsertverksamhet som det bara är möjligt.
Contact
-
Email
alexandra.pilakouris@svenskakyrkan.se
Anders Wester
Anders är bosatt strax utanför Kumla, och han har familj bestående av fru och tre vuxna barn. Bakgrunden till musikalen “När tiden var inne” var att barnkören åkte ut till Kumla kommuns skolor för att spela upp ett julspel i gymnastiksalar. Ibland kände Anders att det saknades nån sång och då var det bara till att gå hem och skriva en egen. Så småningom fanns det idéer och material som räckte till en hel musikal. Hela projektet växte, och gymnastiksalarna byttes ut mot stora scenen i pingstkyrkan dit skolbarnen fick komma för att se en alltmer gedigen föreställning. Från pressreleasen Varför bestämde kejsar Augustus att skattskrivningen skulle ske just när den skedde? Varför började visa män långt bort i öster följa en stjärna så att de kom fram i precis rätt tid till Betlehem? Varför kom ängeln till Maria och berättade att hon skulle föda ett barn just då? Allt föll på plats just då när tiden var inne… Var allt bara en slump, eller fanns det en mening bakom? Detta är bakgrunden till musikalen “När tiden var inne” som består av 10 nyskrivna låtar av Anders Wester. På den här inspelningen medverkar ett 50-tal barn i åldrarna 5 – 13 år från olika kyrkor i Kumla, och det går inte att ta miste på deras sångarglädje. Här finns också många solister. Anders står för både text och musik, och han har också skrivit de dialoger som barnen läser. För bakgrunderna och arrangemangen svarar Tomas Hagenfors, men även här har Anders medverkat. De musiker som spelar på skivan är Magnus Spångberg (piano), Peter Damin (trummor), Jonas Kahnberg (gitarr), Pelle Andersson (flygelhorn) och Pelle Fernros (bas). Producent är Tomas Hagenfors. Detta är den sjunde barnmusikalen från TOMSING, och de som brukar uppskatta dessa kommer säkert att tycka om “När tiden var inne”. Det som skiljer den här musikalen från de tidigare är att hela kassetten / CD-n utgör en helhet där dialogerna fått lite större utrymme. Texterna handlar om julens budskap, men de är skrivna med glimten i ögat och på ett språk som barnen förstår. Rent musikaliskt så spänner sångerna över många olika genrer från enkla visor via svängiga poplåtar till ren gospel. Melodierna är mycket melodiska och lättsjungna utan att för den skull vara banala. De fastnar helt enkelt, och man kommer på sig med att gå och gnola på Anders melodier.
Contact
-
Email
anders.vallersta@gmail.com
Anna Lahti
Anna Lahti, född 1972, har gjort de fina illustrationerna till boken. Hon kommer ursprungligen från en by utanför Skellefteå. Anna är barnboksillustratör, behandlingsassistent och fembarnsmamma. Hon har alltid älskat att rita och måla. Annas mormor, Aina, var konstnär och hemma hos henne fick barnbarnen ofta prova på skapande i olika former och tekniker. Bilderna i den här boken är tecknade med svart fineliner och målade med akvarell.
Contact
-
Email
annalahti@hotmail.se
Anna Svensson
Anna Svensson är född och uppvuxen på det goda Hisingslandet, en församlingsbo och barnmorska som är engagerad i kyrkan på olika sätt och dessutom tycker om att skriva texter. På ett församlingsläger 2008 möttes deras vägar för första gången och tycke uppstod främst genom deras gemensamma kärlek till allsång. Ett år senare hade Anna en stark dröm; att de båda skulle skriva en mässa tillsammans! När Anna berättade för Malena om drömmen såddes det frö som så småningom blev VarDagsmässan, deras första gemensamma körprojekt. Anna skrev texterna och Malena tonsatte och arrangerade. Succén var ett faktum och två år senare var det dags för nästa mässa Livet runt – en mässa kring Frälsarkransen.
På den vägen är det. Mässa för de minsta är deras tredje projekt; och det är en mässa för barn som framförs av barn. För framtiden finns planer på att skriva en ny mässa för vuxna, en familjemusikal och mer musik för barn!
Contact
-
Office
0702-70 20 77
-
Email
systerstork@hotmail.com
Anna-Karin Edeborg
Contact
-
Office
0707-91 81 70
-
Email
anna-karin.edeborg@halsinglandssparbank.se
Åsa Eriksson
Contact
-
Email
asaslovsang@telia.com
Bertil Andersson
Bertil Andersson är en musiker som hållit på med musik på olika sätt sedan han började spela dragspel som treåring. Född på 50-talet, hann han med att uppleva 60-talet med den fantastiska musikaliska utvecklingen. Han spelade då i en lokal popgrupp som hette The Farmers. Där mötte han bl.a. Bertil Engh, och tillsammans med honom, Kerstin Andeby och Britten Emilsson (f. Edvinsson) bildades gruppen Pastellerna som hade stora framgångar, främst på 70-talet med en hel del svensktoppsplaceringar, radio och tv-framträdanden m.m. Han började så småningom intressera sig för att skriva musik, då ofta tillsammans med Per Andersson. Dessa två skrev flera musiksagor som getts ut på skiva och gått i tv. Dessutom har de två tillsammans med Kjell Lönnå gett ut sångboken Sångeri, som används flitigt i skolorna.
Sånggruppen Pastellerna har återuppstått sedan två år tillbaka, i originaluppsättning. Denna grupp håller också på att spela in en ny CD. Vill du läsa mera om Pastellerna, kan du gå in på www.pastellerna.se Till vardags jobbar Bertil numera som lärare.
Contact
-
Email
bertil.andersson@pastellerna.se
Birgitta Fernström
Med en småskollärarexamen i botten fortsatte Birgitta sin skådespelar- och musikutbildning på Scenskolan i Göteborg. Sedan sjuttiotalet har hon arbetat som sångerska och skådespelerska och varit fast anställd på flera av landets teatrar samt i Finland. Som regissör och teaterlärare på gymnasiet under ett femtontal år, har hon kombinerat det pedagogiska och det konstnärliga intresset, inte minst genom flera stora musikal- och teateruppsättningar. 2010 debuterade Birgitta som barnboksförfattare med Den Musikaliska Musen Ebba. 2012 bearbetade Birgitta originalboken till musiksagan – för berättare och barnkör – med arrangemang av Leif Lundberg. Så sent som 2013 utkom boken om Pyttepojken Pelle i blåsväder.
Du är välkommen att läsa mer om Birgittas breda verksamhet på www.birgittafernstrom.se eller www.glimmergumman.se.
Contact
-
Email
info@birgittafernstrom.se
Bo Senter
Bo Senter är präst, musikant och textförfattare. Han har de senaste åren levererat ett antal texter till Tomas Hagenfors, bland annat musikalen Petrus och cd:n Du möter mig. Dessa alster har bidragit till att Bo ett flertal gånger fått motta Frostensonstipendiet.
1969 startade Bo musikgruppen Mission Possible som sedan turnerade Sverige runt under några år i början av 70-talet. Han har själv komponerat några hundra sånger, bland annat, tillsammans med hustrun Susann, musikalen Uppdraget, flitigt uppförd på 80-talet.
1987 stod han som vinnare vid den första kristna melodifestivalen, arrangerad av tidningen Dagen, med bidraget Du är kvar. LP:n Hundliv förde in Bo i en ny värld och han kom att skriva kampsånger för djurens rätt. Andra som Bo samarbetat med är artisterna Mia-Marianne och Per Filip, Erland Hagegård och Kikki Danielsson samt författarna Atle Burman och Ragnwei Axellie.
Contact
-
Email
bo.senter@svenskakyrkan.se
Carl-Olov Hultby
Contact
-
Email
cohultby@hotmail.com
Cathrine Berntsson
Contact
-
Email
cathrine.berntsson@live.se
Cecilia Lundell
Cecilia Lundell, född 1969, växte upp i en liten idyll på landet utanför Linköping. Hon är trebarnsmamma och legitimerad förskollärare sedan 1991. Cecilia har under sina år som pedagog i förskolan haft en stor passion för sagoberättande, drama och språklek. Att leka med språket är både roligt och en bra grund inför kommande läs- och skrivinlärning. Med Resan till Pannkakslandet vill hon bjuda in till en magisk fantasivärld och en stor dos språkglädje.
Cecilia har även skrivit en lärarhandledning till boken där det finns många förslag på språklekar och aktiviteter. Handledningen kan beställas från TOMSING.
Contact
-
Home
0704-407755
-
Email
cicci.lundell@gmail.com
Charlotte Rider Norlander
Charlotte Rider Norlander är utbildad kör- och sångpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Spektrumkörerna i norra Botkyrka startade hon tillsammans med Marie Bejstam 1998. Som musiklärare har Charlotte jobbat främst med tonåringar på Sofielundsskolan i Sollentuna och Södertörns Friskola i Huddinge. I Knivsta driver och leder Charlotte Barnkörerna Prisma och i Stockholm driver Charlotte tillsammans med Marie kulturhuset Kulturfyren på Skeppsholmen i Stockholm.
Mer om Charlotte går att läsa på www.ridermusic.se och www.kulturfyren.se.
Contact
-
Email
charlotte@ridermusic.se
Christer Hultgren
Contact
-
Email
c.hultgren@bredband.net
Erika Sandström
Jag heter Erika Sandström och har jobbat som kyrkomusiker sedan 1990 i Bygdeå församling, Luleå stift. I min tjänst har jag haft både barngrupper och barnkörer i åldrarna 6 -12 år. Barn som varit sångglada och barn som hellre busat. Musikaler är ett bra redskap att använda när man vill ha med barnen i alla åldrar. De äldsta får lite större roller, de yngsta är med på de sånger de hunnit lära sig. Jag har under några år funderat kring Andens frukter och sommaren 2006 skrev jag denna musikal. Under höstterminen övade vi en ny sång varje vecka och pratade kring veckans ”frukt.” Vi sjöng ”fruktsångerna” på en familjegudstjänst och prästen knöt ihop sångerna. Under vårterminen övades repliker, musikalen sattes ihop och framfördes på våravslutningen.
Contact
-
Office
093441140
-
Email
erika.sandstrom@svenskakyrkan.se
Eva Larsson-Westin
Contact
-
Email
eva.larsson-westin@svenskakyrkan.se
Familjen Hagenfors
9 CD-skivor som sammanlagt sålt mer än 60 000 ex är resultatet av ett flitigt turnerande och regelbundna besök i skivstudion. Tomas Hagenfors började som trubadur, och han var ute med sin 12-strängade gitarr redan under 70-talet, ibland på egen hand, men ofta tillsammans med en kompgrupp.
När han mötte Ingela började de snart sjunga tillsammans, och hon var också med och skrev sånger som Äktenskapsbön och Välsigna vårt barn. Julia ,som nu hunnit bli 29 år, gjorde sin debut med mamma och pappa en midsommarafton redan som 3-åring. Linnea (27) och Gabriel (23) debuterade som 2-åringar! Många skivor och flera TV-program Familjen Hagenfors har gett ut många barnkassetter och CD. Det har blivit inte mindre än 9 st på det egna bolaget TOMSING. Dessa minimusikaler har blivit mycket uppskattade inte minst bland barnkörer över hela landet. Det har också blivit en julskiva som kom 1996. Familjen har sjungit i kyrkor och på sommargårdar, men även på marknader, ålderdomshem och festivaler. De har också synts en hel del i TV, bl a i Söndagsöppet, Solsta café och i Oldsberg för närvarande.
Julia och Linnea på egna ben och med egna skivor Gabriel har jobbat med Ny generation under flera år och jobbar nu i team i Manchester. Han spelar trummor och gitarr, och har också en “karriär” som svensk röst i två Disneyfilmer. (På rymmen i San Fransisco och Gordy). Julia är sen i juli 2004 gift med Samuel, och hon heter numer Willkander i efternamn. De bor i Tullinge och hon arbetar som sjuksköterska. Linnea bor i Huddinge och utbildar sig till musiklärare. Hon har även hunnit med att jobba inom äldreomsorgen och på Mc Donalds (!). Den mesta tiden går annars åt till att skriva nya låtar, och produktiviteten är stor. Tillsammans är Julia och Linnea ute och turnerar, ibland själva och ibland med band. De har gett ut fyra CD som alla fått lysande recensioner. Den första, Time for a change, släpptes hösten 1999 med material av Frank Ådahl och Mårten Eriksson som också var skivans producenter. Den andra kom ut 2003 och heter Let our spirits burn. Producenter här är Jonas Kahnberg och Johan Alkenäs. Skivorna är på engelska, och på den andra har flickorna gjort de flesta av sångerna själva. Nästa skiva var en lovsångsskiva “Nära Ditt hjärta”, och här fick även lillebror Gabriel vara med. Den senaste skivan heter “God of miracles” och är producerad av Pelle Ankarberg. Den innehåller 12 sånger som alla har anknytning till missionsresor som flickorna har gjort tillsammans med sin församling, SOS-Church i Stockholm. En riktig höjdarskiva med eget material på engelska och t o m en låt på spanska.
Familjen Hagenfors uppträder fortfarande även om det nu blir alltmer sällan. Många barnkörer framför också fortfarande de musikaler som familjen spelade in under 90-talet. Ingela och Tomas är också ofta anlitade för att hjälpa till med instuderingen och framförandet av dessa musikaler.
Contact
-
Office
0582-157 57
-
Email
hagenfors@tomsing.se
Familjen Ivarsson X 2
Vi är glada att kunna presentera en ny barnmusikal för såväl stora som små på TOMSING. Det känns extra roligt att få introducera inte bara en utan två familjer Ivarson med hemvist i Norrköping och Alingsås.
Som barn var Magnus och hans bror Johan ute och sjöng med syskon och föräldrar, och idag får de föra traditionen vidare genom att uppträda med sina egna familjer. Musikalen Gryningsljus innehåller 9 sånger om skapelsen. Vi får följa Johan (11 år) under första dagen på sommarlovet. Han ligger och drar sig i sängen när han märker att han fått sällskap i rummet av en ängel som svarade på hans funderingar. Johan är nyfiken, och vill veta hur allt gick till i tidernas begynnelse, och ängeln berättar gärna. Musiken är väldigt proffsig, och inte undra på när nästan alla vuxna har musiken som yrke. Även barnen har redan en gedigen musikalisk meritlista, och flera av dem går i musikklasser. Sångerna är medryckande, och berättelsen runt omkring känns väldigt bra och äkta. En toppenskiva inte minst för små barn. Musikalen Gryningsljus finns på CD, kassett och noter, och man kan även beställa en singback om man vill ha bakgrunderna utan sång. De 6 “andra” sångerna finns samlade i ett separat nothäfte med titeln Swing swingeling.
Passa gärna på att boka dessa musikaliska familjer. Familjerna uppträder tillsammans men även var för sig.
Contact
-
Office
011- 312979, 0322-18302
-
Email
magnusivarson@hotmail.com
Fred Sjöberg
Contact
-
Email
fred.sjoberg@telia.com
Gabriel Hagenfors
Contact
-
Email
gabriel.hagenfors@gmail.com
Gunilla Möller
Gunilla har varit grundskollärare sedan 1996 och har sedan dess arbetat med alla åldrar från förskoleklass till årskurs 9. Hon är uppvuxen i Uppsala men bor sedan många år i Örebro tillsammans med sin man och tre barn. Gunilla har alltid varit verksam i sin församling och har arbetat mycket med barn och tonåringar i körverksamhet, söndagsskola, tonårsgrupper och på läger. Hon har bland annat medverkat vid ett flertal barnkörläger på Hjälmargården i Närke där hon lett egna sånger. Flera av dessa sånger finns med på hennes första barnskiva ”Delad Glädje”.
Hennes önskan är att barnen och yngre tonåringar som tar del av sångerna ska få beröras av texterna och få uppleva en närhet till Gud. Gunilla åker gärna ut i kyrkor för att sjunga tillsammans med hennes två söner, som båda medverkar på skivan, eller för att hålla i barnkördagar.
Contact
-
Office
0709-381404
-
Email
info@laromi.se
Gunnel och Fred Sjöberg
Gunnel & Fred Sjöberg från Örebro är ett sångarpar som länge har sjungit tillsammans, och båda jobbar på heltid med sången i någon form. Det är solistuppdrag, undervisning, körsång och olika produktioner som t. ex. Toner för miljoner där Fred var musikalisk ledare och dirigent. De var också med i samtliga program av den uppskattade TV-serien ” Minns du sången”.
De har en stor musikalisk spännvid, alltifrån klassisk musik till populärsång. De är båda verksamma internationellt och framträder såväl i solist- som körsammanhang. Båda har varit medlemmar i Eric Ericssons Kammarkör. Fred är bland annat Vice President i både Europa Cantat (EC) och i International Federation for Choral Music (IFCM). Sedan 2008 är han också engagerad som dirigent för Frankrikes Nationella Ungdomskör.
Jultiden har under många år varit en intensiv tid för Gunnel & Fred, och varje år gör de omkring 25 framträdanden runt om i Sverige.
Contact
-
Email
gunnel.sjoberg@telia.com
Helena Ånestrand
Helena Ånestrand arbetar som pedagog i domkyrkopastoratet i Göteborg. Hon arbetar med berättande i olika former och tycker om att arbeta med kreativa uttryck som drama, handdockor och trolleri. (Hon har också gett ut söndagsskolematerial på annat förlag.)
Contact
-
Office
073-534 20 36
-
Email
h.anestrand@gmail.com
Jakob Skarrie
Jakob är född och uppväxt i Jönköping men bor numera i Alingsås med sin fru och fyra barn. Han är mellanstadielärare, men undervisar även i musik. Jakob är verksam i Missionskyrkan i Alingsås, där han under många år har lett barnkören Högtrycket. Han medverkar då och då också vid barnkörläger och liknande. Sångerna han skriver uppförs oftast av barn och ungdomar, men han hoppas att såväl melodierna som texterna ska uppskattas av människor i alla åldrar. Jakobs musikaler “Blommor och skratt” och “Fia med knuff” har tidigare givits ut på Tomsing.
Contact
-
Email
jakob@skarrie.se
Joel Holmquist
https://www.vetlandaposten.se/artikel/131577/tv-vanskap-tema-pa-anglamusikal
Contact
-
Email
joelholmquist@gmail.com
Johan Bergstrand
Contact
-
Office
0142-10295
-
Email
johan@bk-services.se
Johannes Jareteg
När Johannes var drygt 3 år köpte familjen ett piano, och att sitta och spela blev genast det roligaste i livet. Han lärde sig lite ackord av mamma och började snart komponera egna sånger. När Johannes var fyra år upptäckte pianostämmaren att han hade absolut gehör. Det dröjde inte länge förrän Johannes kom hem från förskolan och direkt spelade de nya sånger barnen hade sjungit under dagen.
Johannes hade den riksbekante L-O Forsberg som pianolärare under fem år fram till L-O:s bortgång 2002. Efter L-O Har Johannes haft bl. a. Ulf Esborg och Thomas Hellsten som pianolärare.
När Johannes var 8 år fick han sin första synt. Sedan dessa har det blivit mycket jammande tillsammans med pappa som spelar elgitarr. Johannes gick sista terminen på gymnasiets musikestetlinje våren 2010. Nu hoppas Johannes på att kunna forsätta med musikutbilning på folkhögskola och därefter universitet. Han spelar också ofta piano ihop med körer, sjungande vänner och i kompgrupper.
Johannes har skrivit minst 200 egna låtar genom åren. Några är instrumentala, men många har text, ofta på det kristna temat. Musikstilen är mycket varierande. Hans låtar är oftast hela arrangemang med alla olika komp- och soloinstrument. Dessa spelar han in själv via synten. Om hur ”I Begynnelsen” kom till berättar Johannes att när han var 10 år ville han skriva en musikal. Han hade ju sett flera av Forsbergs/Ringbäcks musikaler och hade flera av familjen Hagenfors´ musikaler på band. Skapelseberättelsen var en bra idé, för då kunde man skriva en låt för varje skapelsedag. Han läste i Bibeln och fick där inspiration till texterna. Han följde texten ganska ordagrant, men språkdräkten är ju hans egen. Han gick och tänkte ut både text och musik i huvudet när han var i skolan, på Sparköp och andra ställen, och kom sedan hem och spelade in den färdiga kompositionen fullt arrangerad med bas och trummor m.m. Han skrev också sångverser med solopartier åt sig själv och sin syster Frida. Mamma och pappa visste inte mycket om detta, utan snart hade Johannes skrivit en hel musikal! Pappa fick idén att framföra denna och skrev ett manus där en pojke (Johannes) pratar med sin pappa om att göra en musikal om skapelsen. Parallellt talar Gud med några änglar om vad han ska skapa och hur dom skall få hjälpa till. Pappa Lennart la sedan bara på gitarr på Johannes musikbakgrund, och efter lite mixning var den musik klar som hörs på skivan.
Contact
-
Email
info@jareteg.se
Jonas & Sofia
Jag heter Jonas Ottosson och jobbar deltid som musiklärare på Liljeholmens folkhögskola. Utöver det så jobbar jag som frilansande musiker, arrangör och producent i varierande sammanhang. Jag jobbar även en del med gospelkörhelger i olika församlingar & sammanhang. Bor i Kumla och är gift med Sofia.
Contact
-
Email
jonas@jsomusic.se
Jonas Ottosson band
Jonas Ottosson jobbar deltid som musiklärare på Liljeholmens folkhögskola. Utöver det så jobbar han som frilansande musiker, arrangör och producent i varierande sammanhang. Han jobbar även en del med gospelkör-helger i olika församlingar & sammanhang. Bor i Kumla och är gift med Sofia.
Contact
-
Email
jonas@jsomusic.se
Julia och Linnea
Julia Willkander (30) och Linnea Rafail (28) är inga debutanter inom den kristna musikbranschen, utan de har uppträtt offentligt sen de var två och fyra år gamla. De växte i stort sett upp på scenen tillsammans med hela familjen som även innefattar lillebror Gabriel och föräldrarna Tomas och Ingela.
Tjejerna fick tidigt smak för turnélivet. Resorna tog dem runt hela Sverige och ofta sjöng de i kyrkor eller på sommarhem, men även på festivaler, ålderdomshem och i skolor. Deras intresse och passion för sången, publiken och budskapet fick dem att hålla på år efter år, och de sjöng länge med familjen Hagenfors. Som barn fick de medverka i flera TV-program och var ofta omskrivna i tidningarna.
De senaste åren har Julia och Linnea varit ute och spelat med eget band på olika ungdomsevenemang men har numera ägnat sig åt församlingsbygge i Stockholm. Julia är sen i juli 2004 gift med Samuel, och hon heter numer Willkander i efternamn. 2012 fick de även sin son Matteo och familjen bor nu i Tullinge. Julia jobbar till vardags som sjuksköterska och är även musikpastor i SOS Church Stockholm, en församling som hon var med och startade med Johannes Amritzer i spetsen år 2009. Julia undervisar även på SOS Missionsbibelskola samt är husförsamlingsledare.
Linnea gifte sig i februari 2012 med sin man Josef och heter numera Hagenfors Rafail och de bor nu i Hallunda. Linnea tog lärarexamen 2013 i ämnena engelska och musik med inriktning på grundskolans äldre åldrar och gymnasiet och hon jobbar nu med detta. Utöver detta är hon Julias närmaste medarbetare i musikarbetet i SOS Church samt husförsamlingsledare tillsammans med hennes man. Hennes lovsånger används flitigt av flera församlingar runt hela Sverige och i vissa fall även utomlands. Systrarna är oftast upptagna under helgerna med församlingsuppgifter men åker även ut och besöker församlingar, event eller festivaler utomlands och hemma även om detta nu har blivit mera sällan. Men visioner finns att fortsätta spela in skivor i framtiden för det är ju musiken och Guds rike de brinner för. Diskografi Julia och Linnea har redan medverkat på sammanlagt 18 skivinspelningar. Antingen själva, med familjen eller med olika körer eller i andra sammanhang. Den första egna skivan hette ”Time for a change”, efter det kom ”Let our spirits burn”, ”Nära ditt hjärta” med yngre brodern Gabriel. Därefter kom deras festivalalbum med musik som skrivits med tanke på de onådda folk-festivaler de är med och sätter upp genom deras arbete med Mission SOS. Den skivan hette ”God of miracles”. Vidare kom en översättning till svenska av en norsk barnskiva som systrarna spelade in som hette ” Jag vill dela min glädje”. Nu senast spelade alla tre syskon in en skiva som födelsedagspresent till pappa Tomas Hagenfors på hans 60-årsdag. Skivan heter ”Har den äran” och är covers på faders gamla hits från 70 talet till 2000 talet.
Julia och Linnea har alltid känt starkt för det kristna budskapet, och det sätter sina tydliga spår i deras texter. Visionen med den musik de framför och producerar har alltid varit att Gud genom deras musik ska få beröra människor och att de ska bli brinnande för Herren.
Contact
-
Email
linnea.rafail@missionsos.org
Julia Willkander
Contact
-
Email
julia@willkander.se
Julia, Linnea och Gabriel
Contact
-
Email
linnea.rafail@missionsos.org
Kajsa Mattsson
Så här beskriver Kajsa Mattsson sig själv i några korta meningar: Jag föddes 1974 och växte upp i Östansjö, ett litet samhälle utanför Örebro. Efter gymnasiet gick jag ett år på Södra Vätterbygdens Folkhögskola och studerade musik. Detta år följdes av ytterligare fyra års musikstudier på Örebro Musikhögskola. Efter musiklärarexamen har jag arbetat som musiklärare och församlingsmusiker.
Herren har inte gett några löften om ett liv fritt från bekymmer. Däremot har Han lovat att själv vara nära. Han vill bära dig och mig då livet går sönder. När jag nu fått tillfälle att spela in en skiva, har jag valt sånger som på olika sätt gett mig tröst och styrka. Nu får jag dela med mig av det jag själv fått ta emot. Låt dig beröras av Honom, den gode herden. Han vill föra dig till vatten där du kan finna ro.
Contact
-
Email
mattssonkajsa@hotmail.com
Kerstin Berglund
Kerstin Berglund är sedan tio år verksam som diakon och arbetar nu i Avesta-Grytnäs pastorat i Västerås stift. Det konstnärliga skapandet har funnits som en röd tråd genom åren. Kerstin har bland annat gett ut” Den blå hästen”, 2006, en bok med sagonoveller och hon använder gärna bilden och måleriet som uttrycksmedel. Under de senaste 7-8 åren har det även blivit sånger, där hon skriver både text och musik.
Contact
-
Office
0700-86 77 14
-
Email
kerstin.berglund@svenskakyrkan.se
Kinna Andersson
Kristina “Kinna” Andersson arbetar till vardags som språklärare på högstadiet där hon undervisar i svenska, engelska och franska. Kinna tillhör Pingsförsamlingen i Tibro, där hon sjunger och leder lovsång. Musiken är ett stort fritidsintresse, och att skriva sånger ger henne tillfälle att kombinera både språk och musik. Hemma finns maken Sven och 3 barn.
Contact
-
Email
kinna.andersson@gmail.com
Kristina Samuelson
“Sagan om foten är skriven av Kristina Samuelson som har jobbat många år inom barnomsorgen. Hon har även jobbat i en församling i Vansbro och i Nybblekyrkans församling i Vintrosa som barn- och ungdomsledare.”
Contact
-
Email
kristinasamuelson@yahoo.se
Lasse Siggelin
Lasse Siggelin, vissångare och lärare från Jönköping, är en trubadur i ordets bästa bemärkelse. Hans namn förknippas med mjuk finstämd sång, vackra melodier och underfundiga och engagerande texter. Han är också en av landets mest rutinerade kristna sångare, och var han än drar fram med sin gitarr och sina visor brukar hans tänkvärda program alltid uppskattas av såväl gammal som ung. Lasse har varit ute på resande fot i över 30 år vid det här laget.
Lasse målar upp ett panorama över livet med sina ofta dubbelbottnade och välformulerade texter. Visorna han skriver bygger på hans kristna tro, men den som inte är van att besöka kyrkan känner också lätt igen sig i hans tankar. Vardagliga och väl genomarbetade texter har, i kombination med ett skickligt gitarrspel, blivit något av Lasses adelsmärke genom åren. Och han har komponerat många sånger, över 300 har det blivit vid det här laget. Många av dem finns utgivna på de åtta soloskivor och fyra nothäften som han gett ut. Den senaste utgivna CD:n släpptes 2011 och har titeln “Hemma”. Den har tagits emot lika positivt av både recensenter och publik som hans tidigare utgivningar.
Lasse har med åren vuxit som visdiktare och uttolkare av modern kristen vardagstro och med över 1 000 spelningar i bagaget sedan starten 1982 är det åtskilliga kyrkor, sommargårdar och församlingshem som fått besök av honom. En del framträdanden i radio och TV har det också blivit genom åren.
Lasse har tre gånger (2002, 2005 och 2009) fått ta emot stipendium från AF-stiftelsen startad av en av Sveriges genom tiderna meste psalmförfattare, Anders Frostenson. Detta har givetvis varit en uppmuntran för allt det arbete Lasse lagt ner på sitt visförfattande genom åren och samtidigt en bekräftelse på att hans texter är av mycket hög kvalitet. Texterna handlar om en vardagsnära kristendom och om hur tron får konsekvenser i det lilla och i det jordnära. Så mycket pärleportar och gator av guld handlar det inte om, betydligt mera om hur livet här och nu kan gestalta sig för den lilla, enskilda människan. Inspiration hämtar han ofta från något han läst, personer han mött eller från någon annan självupplevd händelse. Och han väjer inte för det svåra och obegripliga i livet, men ändå finns det hela tiden en underton av framtidstro och hopp mellan raderna. Han menar att det många gånger är precis lika viktigt att ställa frågor som att ha färdiga svar.
Den som lyssnar på Lasse Siggelin kan se fram emot en spännande stund med många tankeväckande texter, och man får nog vara beredd på att gå därifrån med många nyväckta funderingar, såväl omkring livets glädjeämnen som om dess orättvisor. Och kanske kommer man också på sig själv med att man flera dagar senare fortfarande går och gnolar på någon av hans lättsjungna melodier.
Contact
-
Office
036-16 41 68, 0730-47 13 47
-
Email
lassesiggelin@hotmail.com
Leif Lundberg
Det började med en tramporgel i hemmet när han var barn. Men dragspelet var då hans stora passion. Sedan har han upptäckt andra klaviaturer. Han utbildades till musiklärare och kyrkomusiker. Musiken har hela tiden varit den röda tråden i hans livsväv men områdena har skiftat. Han har varit verksam som musiklärare, länsmusikchef, organist och musikproducent.
Många minns säkert skivorna med hela familjen där bl a sången Jag får va hos dig blivit en klassiker. Leif finns också representerad i psalmboken med sången Tack min Gud för att jag vaknar.
Nu arbetar han på heltid med att spela, dirigera och skriva musik. Som ackompanjatör och arrangör samarbetar han ständigt med många artister och ensembler. Hans musikaliska alster sjungs av åtskilliga körer i hela Norden.
Contact
-
Email
lifemusic@telia.com
Linnea Rafail Hagenfors
Contact
-
Email
linnea.rafail@missionsos.org
Lotta Kjellsdotter
Lotta Kjellsdotter är född i Malmö på 50-talet. Som 10-åring flyttade hon till Växjö i Småland där hon nu arbetar med mönsterformgivning; grafisk design och illustration i sitt eget företag – Kjellsdotter Design. Ritandet är ett arbete hon älskar och där hennes stora behov av att skapa kommer väl till pass. Illustration och formgivning har funnits med i Lottas liv sedan barnsben.
Som enda barnet; uppvuxen i Malmö innerstad med Möllevångstorget och dess torghandel utanför fönstret; med parker, stränder, Danmark, hav och bokskogar helt nära; blev färg och form hennes liv och stora intresse. Hennes fantasi var stor; hennes idéer många; hennes ögon såg färger, former och möjligheter i allt runtomkring. Att skapa blev ett måste. Allt gick att göra av papper, pennor, färg, sax och klister; men också av annat material som fanns till hands. Men, som sagt; numera är det datorskärmen som fylls med mönster och figurer; och där, mitt i allt experimenterande bland former och färger i allsköns nyanser, mår Lotta som allra, allra bäst.
Contact
-
Email
lotta@kjellsdotterdesign.se
Magnus Bredmar
Magnus Bredmar har lång erfarenhet som låtskrivare, och han har gjort många sånger som finns med på både lovsångsskivor, barnskivor samt tonårs- och undomsskivor. Han har bland annat samarbetat med TV4, och finns representerad med låtar på flera dataspel som senare även hamnade på skivan Kids music.
Hans företag Dunkelidur AB har gett namn till hans egna favoritskivor Dunkelidur och Dunkelidur 2 som vi hoppas är början på en lång serie med roliga och användbara barnlåtar. Magnus Bredmar är både mysig och cool och har en härlig förmåga att fånga barnens intresse oavsett om det är på scen eller på skiva. Barnsligt filosofiska tankar blandas med sprudlande glada texter och vackra melodier blandas med fotbollskörer. Magnus Bredmar är en artist och låtskrivare som vi säkert kommer att få höra talas om en hel del i framtiden.
Contact
-
Email
magnus.bredmar@svenskakyrkan.se
Magnus Brengesjö
” Låtskrivare, arrangör och musiker. Jobbar som musiklärare på Trollehöjdskolan i Mullsjö där jag också kommer ifrån. Driver eget företag som artist, låtskrivare och musiker tillsammans med min fru Sara Brengesjö som skriver barnböcker.
Har elektrikeringenjörsutbildning i botten men skolade om mig till lärare i musik och svenska för grundskola och gymnasium. Har gått två år på Brommaskolans musiklinje samt ett år på Musikhögskolan i Stockholm sedan 4 års universitetsstudier i Göteborg. Står bakom musiken på materialet “På starka örnavingar” samt delaktig i musikalen “Julspår” här på Tomsing. ”
Contact
-
Email
smbrengesjo@gmail.com
Malena Furehill
Malena Furehill arbetar som musikpedagog i Bankeryds församling. Hon har sitt ursprung i Jönköping men har på senare år blivit en stolt Hisingsbo. Malena är låtskrivare och musiker med ett nysläppt soloalbum. Hon har också en egen blogg: malenafurehill.blogspot.se
På ett församlingsläger 2008 möttes deras vägar för första gången och tycke uppstod främst genom deras gemensamma kärlek till allsång. Ett år senare hade Anna en stark dröm; att de båda skulle skriva en mässa tillsammans! När Anna berättade för Malena om drömmen såddes det frö som så småningom blev VarDagsmässan, deras första gemensamma körprojekt. Anna skrev texterna och Malena tonsatte och arrangerade. Succén var ett faktum och två år senare var det dags för nästa mässa Livet runt – en mässa kring Frälsarkransen.
På den vägen är det. Mässa för de minsta är deras tredje projekt; och det är en mässa för barn som framförs av barn. För framtiden finns planer på att skriva en ny mässa för vuxna, en familjemusikal och mer musik för barn!
Contact
-
Office
0704-15 41 77
-
Email
malenafurehill@hotmail.com
Malin Kindvall
Malin Kindvall föddes 1970 och har fyra barn. Hon bor med sin familj i Malmbäck i Småland. Hon har alltid jobbat nära barn o ungdomar, både som ungdomsledare, pastor och som clownen Molly med ukulelen i högsta hugg. Idag finns hon tillgänglig för bokningar som predikant, clown eller som en helt vanlig ”barnmötestant”!
Malin kan nås via e-post info@kungabarn.net Läs också mer på hennes hemsida www.kungabarn.net
Contact
-
Email
info@kungabarn.net
Maria Almgren
Jag heter Maria Almgren och är förskollärare och symbolpedagog. Under många år har jag arbetat med barn i olika åldrar både inom och utom kyrkan. Sången och musiken har alltid varit viktiga ingredienser i de olika sammanhangen och en del av mina egna sånger har kommit till användning i de barnkörer som jag har varit ledare för. Att presentera evangeliet har alltid varit viktigt för mig, och här kommer det på ett nytt sätt.
Contact
-
Office
0480-471099
-
Email
ing.almgren@telia.com
Maria Gustin Bergström
Maria Gustin Bergström bor med sin man Mikael och sina två döttrar på Hälsö i Göteborgs norra skärgård. Hon är medlem i Nimbus, Öckerö missionsförsamling, och sjunger där tillsammans med Mikael (även hennes pianist), men mest är de ute och sjunger i olika kyrkor runt om i Sverige.
Hon är civilingenjör i industridesign och tycker att det är spännande att kombinera teknik, design och musik. Maria skriver sånger kontinuerligt, både psalmer, lovsånger, körsånger och solosånger. Flera körsånger finns utgivna i Notlinjens (fd Libris förlag) körserier och hennes två soloskivor med eget material har getts ut under 2008 och 2010 på David Media.
Musikaler ligger Maria varmt om hjärtat – under uppväxten var hon med i flera musikaluppsättningar i sin församling, bland annat ”Vilket liv” och ”Lucas”.
I Baptistkyrkan Tabernaklet, Göteborg, har hon ansvarat för regi och körledning i musikalerna ”Hammarslagen” och ”Kärlekens väg”. Hur ”Kärlekens väg” kom till ”Musikalen ”Kärlekens väg” kom till på ett för mig mycket speciellt sätt: En sommarmorgon 1997 hade jag en mycket verklig dröm. Jag såg händelserna kring Jesu födelse i form av en musikal, med tydliga scener roller och till och med scenens utseende. Men det mest spännande med drömmen var det himmelska perspektiv som musikalen presenterade; den satte in Jesu födelse på sin rätta plats i den stora frälsningsplan som Gud för länge sedan bestämt. Jag fick följa förberedelsen för detta i himlen: från änglakörens övande till den dramatiska scenen i tronsalen då Sonen väljer att lämna himlen för att födas på jorden. Jag fick också uppleva lite grann av den smärta och oro som Maria och Josef måste ha känt nere på jorden när de fick veta vad de skulle vara med om. När jag vaknade så skrev jag ner allt jag kunde komma ihåg och började skriva de sånger som ingick.
Idag har den uppförts på olika platser i Sverige och Estland för såväl vana som ovana kyrkobesökare och skolelever. Första gången den spelades var det totalt 20 personer på scenen och fyra musiker. Nu senast var det över 70 personer inblandade. Båda delarna går precis lika bra. Det är en fantastisk upplevelse att få skapa någonting tillsammans med olika åldrar mitt i en församling. Jag hoppas verkligen att man i varje sammanhang där musikalen uppförs sätter sin alldeles egna personliga prägel på den. För det är ju personligheterna som är med som gör varje föreställning unik. Tillsammans med Gud så kan det bli hur spännande som helst.”
Contact
-
Email
info@mariagustinbergstrom.se
Marie Adaktusson
Marie är musikpedagog på ett fristående gymnasium i Stockholm och undervisar bla i komposition, körsång och musikal. Hon jobbar också med körprojekt i andra sammanhang. ” Jag har alltid varit pedagog! Lusten att dela med sig av kunskaper och erfarenheter till andra människor och intresset att ta del av andras erfarenheter är en viktig del av mitt liv. Att ta upp ämnen som behöver belysas och diskuteras är därför ett självklart val i mina texter”.
Contact
-
Email
madaktus@hotmail.com
Marie Bejstam
Contact
-
Email
info@mariemusik.com
Mathilda Röjdemo
Mathilda har arbetat som kantor i Svenska kyrkan under ett tiotal år och där lärt sig sätta värde på församlingssången, liturgin och nattvardsgudstjänstens möjlighet att stilla själen i en helig stund med Herren.
Uppvuxen inom pingströrelsen och svenska kyrkan och nu medlem i missionskyrkan har musiken färgats av olika kulturer och en blandning av stilar.
Idag jobbar Mathilda som piano/sångpedagog och klasslärare i musik. Hon leder också en gospelkör och åker även ut i församlingar som solist eller för att leda lovsång. Ibland även tillsammans med sin man, Håkan, som spelar gitarr.
Någon gång blir det också konserter med det egna bandet Crossheart som också spelar på denna skiva. Håkan och Mathilda har också en egen studio, RöjDemo studio, där skivan är inspelad.
Contact
-
Email
rojdemo@bredband.net
Mats Hylander
Mats Hylander föddes i Umeå 1970. Han är utbildad kyrkomusiker och ekonom och bor tillsammans med sin fru Anette och deras fem barn i Hudiksvall. Hans stora intresse inom musik är att skriva musikaler. Målet är att ”peppra” musikalerna med humor. Det ska vara roligt att både läsa och öva in manus. Sångerna är ofta mycket melodiska, men det viktigaste av allt är att musikalerna har något viktigt att säga.
Mats nås på mats.hylander@gmail.com eller på tel 0650-317 71
Contact
-
Office
0650-317 71
-
Email
mats.hylander@gmail.com
Mattias Blomfeldt
https://www.demaktigafem.se/
Contact
-
Email
mattias@demaktigafem.se
Mia Alexandersson
Contact
-
Office
0704-26 19 26
-
Email
mialex69@gmail.com
Monica Norén
Contact
-
Email
monica.noren@hotmail.com
Risbergska skolans Vokalensemble
Risbergska skolans Vokalensemble grundades 1996 av musikläraren på Risbergska skolan, Björn Johansson, som alltsedan dess varit dess ledare. Ganska snart efter starten gjorde sig kören ett uppskattat namn i Örebro med omnejd genom sin kvalitetsambition och omväxlande repertoar.
Varje söndag kväll har trogna körsångare genom åren begivit sig till skolan för att träffas och repetera, varav många tillresande från orter utanför Örebro. Så gott som alla körmedlemmar går på något av Risbergskas musikprogram och utvecklar där sina röster hos skolans sångpedagoger. En ambition hos kören har varit att vårda a cappellasången och att vara öppen för och nyfiket ta sig an en bred repertoar: från renässans, romantik och nutida konstmusik till jazz, pop, folkmusik och spirituals.
Högt på körens favoritlista står nutida kompositörer som Thomas Jennefelt och Eric Whitacre, men en stor upplevelse var också samarbetet 2003 med jazzpianisten Elise Einarsdotter och hennes musik.
Varje år gör kören en resa, oftast till en körfestival eller körtävling. Här har kören nått betydande framgångar, med framskjutna placeringar på festivaler i bl a Budapest, på Rhodos, i Cork på Irland och i Helsingborg. 2002 belade kören andraplatsen i den riksomfattande körtävlingen Toner för Miljoner.
Våren 2007 deltar kören i Tallinns internationella körfestival. Vokalensemblens julkonserter är en mångårig, uppskattad och välbesökt tradition i Örebro och till 10-årsjubiléet julen 2006 inbjöds alla f d körmedlemmar att tillsammans med nuvarande körupplaga göra en julkonsert på trettondagen i St Nikolai kyrka i Örebro. Det blev en mycket minnesvärd upplevelse för de c:a 90 sångarna och musikerna, som också dokumenteras i och med denna skiva.
Björn Johansson har genom sitt långvariga och hängivna engagemang kommit att bli en mycket uppskattad ledare för Vokalensemblen, och många är de elever som kan vittna om vad åren i kören betytt för deras musikaliska utveckling.
Contact
-
Email
bjorn.johansson@orebro.se
Sandra Åhlander
Contact
-
Office
0735-13 20 88
-
Email
ahlander.sandra@gmail.com
Sandra Albertus
Sandra Albertus tog kantorexamen vid Geijerskolan 1995 och utexaminerades från Musikhögskolan Ingesund 1999. Hon arbetar idag som musiklärare på Internationella Engelska skolan i Karlstad och har tidigare varit verksam som kyrkomusiker och jobbat på kulturskola.
Contact
-
Email
sandraalbertus@telia.com
Sara Brengesjö
Contact
-
Email
shalldorf@hotmail.com
Simon Gustavson
Simon Gustavson – 22 år ifrån Bor, boende i Örebro och studerar musikproduktion på musikhögskolan. Tekniskt arrangeringsmässigt och musikeransvarig på Studio Emanuel.
Contact
-
Email
simon.studioemanuel@gmail.com
Stina Jirdell
Contact
-
Email
jirdell@tele2.se
Therese Karlsson
https://www.demaktigafem.se/
Contact
-
Email
therese@demaktigafem.se
Tomas Hagenfors
“Vid altaret i kyrkan står en kvinna och en man…” Säkert är det många som känner igen inledningen till sången Äktenskapsbön kanske t o m från det egna bröllopet? Och hur många närradiostationer med önskeprogram har inte haft sången Har den äran mer eller mindre som signaturmelodi? Morgonbön mot rampfeber, Ett folk på väg, Ty så älskade Gud är ytterligare några exempel på sånger som fått stor spridning inom kyrkorna. Gemensamt för dessa sånger är att de har Tomas Hagenfors som upphovsman. Ett folk på väg finns nu även med i den nya psalmboken för svenska kyrkan, och på Carolas skiva Credo återfinner man Ty så älskade Gud i en ny och tuff version.
Tomas turnerade flitigt som trubadur med sin 12-strängade gitarr redan under 70-talet, och under början av 80-talet blev det allt oftare tillsammans med hustrun Ingela. Under 90-talet har Tomas synts och hörts mest tillsammans med hela familjen där barnen heter Julia, Linnea och Gabriel. De har medverkat i ett flertal TV-program bl a Söndagsöppet och i direktsändning hos Ingvar Oldsberg .
Tomas TV-debut var annars redan 1981 då han blev stormästare i en frågesportstävling i Hylands hörna . Här fick han även framföra en av sina sånger.
Under våren 2000 medverkade han och Ingela i 9 TV-program tillsammans med andra kristna sångare i programserien Minns du sången. Första skivan spelade Tomas in redan 1975 tillsammans med gruppen Absolut , och två år senare var det dags för en egen skiva Kunskap utan vishet . 1980 kom Stå och stampa och följdes av Har den äran 1982, Igen 1984 och Välkommen till Sverige 1991 Tre samlingsskivor har det också blivit Hittills 1997, Hittills2 2000 och Hittills3 år 2005.
Tillsammans med familjen har han också spelat in flera barnmusikaler och en julskiva. Tomas har arbetat som lärare under många år, och han har undervisat i matematik, samhällskunskap, musik, data och spanska(!)
Den politiska ådran har också väckts på senare tid, och Tomas sitter numer i både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Han är också gruppledare i kultur och bildningsnämnden för kristdemokraterna.
En hobby som slagit väl ut är luffarschacket där Tomas blivit svensk mästare hela fem gånger – under 4 olika decennier! På senare tid är det Wordfeud som blivit den nya fritidssysselsättningen och även här hör Tomas till Sverigeeliten.
Men det som ligger honom varmast om hjärtat är ändå skivbolaget TOMSING som han startade tillsammans med hustrun Ingela redan 1991.
Contact
-
Office
0707-57 53 57
-
Email
hagenfors@tomsing.se
Ulrika Ernvik
Ulrika Ernvik bor vanligtvis i Mariestad, men är nu under några år missionär i Thailand. Hon är socionom och arbetar mycket med barn och familjer. Ulrika är i sin församling engagerad i att på olika sätt göra barnen synliga och delaktiga i gudstjänsten.
Contact
-
Office
0501-19850
-
Email
otto.ulrika@hem.utfors.se